Despre Fundatia "Academia Comerciala" din Satu Mare
in english
Fundatia Academia Comerciala din Satu Mare, prin statutul sau, urmareste sa promoveze valorile culturale, stiintifice si spirituale ale poporului roman; sa desfasoare activitati de invatamant superior; sa sprijine promovarea valorilor democratiei si educarea intr-un climat de toleranta, respect si intelegere intre indivizi, grupuri de indivizi, confesiuni, etnii si natiuni.
Academia Comerciala Satu Mare, institutie de invatamant superior, functioneaza in cadrul Fundatiei Academia Comerciala din Satu Mare, persoana juridica constituita in conditiile Legii 21/06.02.1924 si ale Decretului 31/30.01.1954.
Academia Comerciala este prima universitate satmareana, aparitia ei in sistemul institutiilor de invatamant superior in aceasta parte a tarii fiind necesara datorita cresterii explozive a cererii de economisti de pe piata muncii iscata, in principal, de implicarea tot mai accentuata a sistemului financiar, a celui bancar si de asigurari in viata economica, precum si de maturizarea activitatii firmelor aparute in anii '90, ori dezmortirea din lunga perioada de tranzitie a intreprinderilor satmarene traditionale.
Academia Comerciala ofera, in special tinerilor satmareni, dar si celor din alte judete, posibilitatea de a se forma ca economisti, cu o solida pregatire profesionala.
In conformitate cu Planul Strategic ( Clic aici pentru Planul strategic) , Academia Comerciala a demarat un proiect amplu de dezvoltare a unui Campus Universitar propriu in Municipiul Satu Mare. In prezent este in curs de realizare structura de rezistenta a cladirii centrale, urmand ca in perioada de vara sa se realizeze finisjele si dotarile corpului principal, ce cuprinde spatiile de desfasurare a activitatii didactice, iar la 01.10.2008 studentii Academiei Comercialae Satu Mare sa inceapa anul universitar 2008 – 2009 in noul campus.

Fundatia Academia Comerciala este o organizatie neguvernamentala romana, cu o vechime de 10 ani, fiind un puternic centru de educatie si cercetare in nord-vestul Romaniei. Cei 900 de studenti se pregatesc in specializarile finante, banci si management, iar din anul urmator, in informatica, contabilitate, turism, comert si servicii.  
Misiunea Academiei Comerciale
Academia Comercială cultivă valorile stiintei si culturii universale, ale stiintelor economice în special. În baza nivelului de competentă si a responsabilitătii pe care o are fată de societatea românească, Academia Comercială îsi asumă misiunea:
1. Misiunea didactica, constând în pregătirea de cadre prin toate formele de învătământ universitar si postuniversitar prevăzute de lege, în profilurile si specializările pentru care este legal autorizata si acreditata;
2. Misiunea de cercetare stiintifică, constând în organizarea si desfăsurarea în conditii legale de activităti de cercetare stiintifică, dezvoltare tehnologică proiectare, consultantă si expertiză.
3. Misiunea civica si culturala, constând în organizarea vietii sociale din spatiul universitar astfel încât, sa se înscrie ca centru de pregătire profesională si de cercetare stiintifică dar si ca centru de educatie, civilizatie si cultură al comunitătii socio-economice din zona în care îsi desfăsoară activitatea.
4. Misiunea distinctivă si specifică de câstigare a statutului de lider al Academiei Comerciale Satu Mare în cadrul învătământului superior economic din Satu Mare si judetele limitrofe, statut ce poate fi asigurat prin calitatea procesului didactic, prin activitatea de elaborare de manuale si lucrări stiintifice, prin continutul formelor superioare de pregătire, cooperare cu colectivitătile locale.

Activitatea de cercetare este dezvoltata in Centrul de Excelenta, co-finantat prin programe nationale sau europene, cuprinzand peste 40 de profesori si cercetatori cu experienta in dezvoltarea si derularea de proiecte cu finantare romana si internationala. Universitatea are parteneriate cu alte universitati si centre de cercetare din Romania si Germania, Canada, SUA, Franta, Ucraina, Ungaria si Republica Moldova.  
La nivel national, activitatea de cercetare este concentrata pe domeniul IMM, dedicat in special imbunatatirii aptitudinilor manageriale, transferului tehnologic, precum si politicilor de dezvoltare regionala. In acelasi timp, universitatea dezvolta proiecte dedicate cooperarii transfrontaliere cu Ungaria si Ucraina.  
Avand o buna experienta in promovarea proiectelor, dezvolta intense relatii publice si servicii online, in acest sens.  
Fundatia Academia Comerciala are o buna logistica, relatii bune cu Ministerul Educatiei si Cercetarii precum si acces la informatiile de nivel national si regional. De asemenea, absolventii universitatii sunt bine apreciati pe piata muncii.  
Activitatea academica este valorificata  atat prin simpozioanele internationale organizate anual cat si prin prezenta semnificativa cu carti, articole si participari la alte evenimente internationale.
Pentru Carta “Academia Comerciala” din Satu Mare, clic aici.

Pentru un scurt istoric al Fundatiei “Academia Comerciala” din Satu Mare, clic aici.
Scrieti-ne: